Interessant

Arctic Wolf eller Canis lupus arctos

Arctic Wolf eller Canis lupus arctos

Den arktiske ulven (Canis lupus arctos) er en underart av den grå ulven som bor i de arktiske områdene i Nord-Amerika og Grønland. Arktiske ulver er også kjent som polare ulver eller hvite ulver.

Utseende

Arktiske ulver er like store som andre grå ulvsubsarter. De er litt mindre i størrelse enn andre grå ulvsarter og har mindre ører og en kortere nese. Den mest fremtredende forskjellen mellom arktiske ulver og andre grå ulveundarter er deres helt hvite pels, som forblir hvit hele året. Arktiske ulver har et pelsbelegg som er spesielt tilpasset det ekstreme kalde klimaet de lever i. Pelsen deres består av et ytre lag med pels som blir tykt når vintermånedene kommer og et indre lag med pels som danner en vanntett barriere nær huden.

Voksne arktiske ulver veier mellom 75 og 125 pund. De vokser til mellom 3 og 6 fot.

Arktiske ulver har skarpe tenner og kraftige kjever, egenskaper som passer for en kjøttetende. Arktiske ulver kan spise store mengder kjøtt som gjør dem i stand til å overleve i noen ganger lange perioder mellom byttedyr.

Klima og økosystem

Arktiske ulver har ikke blitt utsatt for den intense jakten og forfølgelsen som andre grå ulvsarter har. Dette skyldes det faktum at arktiske ulver bebor regioner som stort sett ikke er befolket av mennesker. Den største trusselen mot arktiske ulver er klimaendringer.

Klimaendringene har forårsaket en kaskade av effekter i hele arktiske økosystemer. Klimavariasjoner og ytterpunkter har endret sammensetningen av arktisk vegetasjon, som igjen har hatt en negativ innvirkning på bestander av planteetere i Arktis. Dette har igjen påvirket bestander av arktisk ulv som er avhengige av planteetere for byttedyr. Kostholdet til arktiske ulver består først og fremst av muskox, arktiske harer og karibu.

Arktiske ulver danner pakker som kan bestå av bare noen få individer til så mange som 20 ulver. Størrelsen på pakken varierer avhengig av tilgjengeligheten av mat. Arktiske ulver er territoriale, men deres territorier er ofte store og overlapper hverandre med andre individs territorier. De markerer territoriet sitt med urin.

Arktiske ulvebestander er til stede i Alaska, Grønland og Canada. Deres største befolkningstetthet er i Alaska, med mindre, sparsere bestander på Grønland og Canada.

Arktiske ulver antas å ha utviklet seg fra en avstamning av andre hjørnetenner for omtrent 50 millioner år siden. Forskere mener at arktiske ulver ble isolert i veldig kalde naturtyper i løpet av istiden. Det var i løpet av denne tiden de utviklet de tilpasninger som var nødvendige for å overleve i den ekstreme kulden i Arktis.

Klassifisering

Arktiske ulver er klassifisert i følgende taksonomiske hierarki:

Dyr> Chordates> Vertebrates> Tetrapods> Amniotes> Pattals> Carnivores> Canids> Arctic wolf

Referanser

Burnie D, Wilson DE. 2001. Dyr. London: Dorling Kindersley. 624 s.


Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos